Ödeme ve Teslimat

Ödeme Yöntemleri

- Havalesi / EFT ile ödeme :
Aybestmoda’ dan Havale / EFT ile yapacağınız alışverişlerde, sipariş tutarının hesaplarımıza geçmesiyle teslimat süresi başlar. Havale ile yapılan ödemelerde ertesi iş günü içerisinde hesaba geçmeyen havale siparişleriniz geçersiz sayılır.

 - Kredi Kartı ile ödeme :
Aybestmoda 128 Bit SSL üzerinden Visa ve Master Card kredi kartları ile güvenli alışveriş yapma olanağı sağlar. Aybestmoda’ dan, anlaşmalı banka kredi kartlarıyla tek çekim veya taksitli alışveriş yapabilirsiniz.

 

- Paypal hesabınız ile ödeme :

PayPal kredi kartı bilgilerinizi alıcı veya satıcılarla paylaşmadan online ödeme yapmanızı ve almanızı sağlayan daha güvenli bir ödeme yöntemidir.PayPal ile Türk Lirası, ABD Doları ve Euro dahil olmak üzere birden fazla para biriminde ödeme yapabilirsiniz. PayPal birçok ülkede kullanılabilir ve 1998'de kurulmuştur.


Teslimat 

Siparişleriniz onaylandıktan sonra en geç 3-7 (üç ila yedi) iş günü sonunda Kargo firmasına teslim edilir. Kargo yoluyla gönderimleriniz için kargo masrafı da sipariş toplam tutarınıza ekli değildir.

Müşteri temsilcimize danışarak değişik teslimat şartları konusunda görüşebilirsiniz. Kargo teslimatları sadece Türkiye için geçerlidir.
 

İnternetten alışverişlerde tüketicilerin en çok çekindikleri ve sıkıntı yaşadıkları konulardan biri kargo teslimatı oluyor. Kargonun geç teslim edilmesi ya da kargo teslimatı sırasında yaşanan sıkıntılardan dolayı tüketiciler mağdur oluyorlar. Bu sıkıntıların yaşanmaması için de aşağıda değineceğimiz konulara dikkat etmenizi öneririz.

Ürünü kargo görevlisiyle beraber kontrol edin

Ürünün teslimatı sırasında, herhangi bir hasar olma durumuna karşı, paketinizi kargo görevlisinin yanında açın. Bir eksik ya da hasar olması durumunda bunu ispat etmeniz zor olur; bu nedenle de kargo görevlisinin yanında bu kontrolleri yapmalısınız.

Ürün hasarlıysa "Hasar Tespit Tutanağı” tutturun

Satın aldığınız ürünün, teslimat sırasında hasarlı ya da eksik çıkması durumunda kargo görevlisine o anda "hasar tespit tutanağı” tutturmanız gerekiyor. Bu durum iki açıdan ele alınabilir. Ürün ya teslimat sırasında zarar görmüştür ya da satıcı firma tarafından eksik ya da hasarlı gönderilmiştir. Bu durumda sorumluluğun sizin üzerinde olmaması için kargonuzu alırken, eksik ya da hasarlı bir teslimat sırasında tespit tutanağı hazırlatarak ürünü teslim almadan geri gönderebilirsiniz.

Ürünü kontrol etmeden teslim aldığınıza dair imza atmayın

Ürünün teslim almadan önce kontrol etmeniz ve ondan sonra imza atmalısınız. Birçok kişi doğrudan bu imzayı atıyor; ancak siz imzayı attıktan sonra kargo şirketinin işi bitmiş oluyor. O andan sonra kargoyu açtığınızda ve ürün hasarlı gelirse, sorumluluk kargo şirketinden çıkmış oluyor. Bu durumda da satıcı firma ile irtibata geçerek durumu izah etmeniz gerekiyor. Bu nedenle kargo görevlisinin yanında ürünü kontrol ederek açmanız ve bir sorun olmadığı takdirde imza atmanız önemli.

Evde yoksanız, kargonuz en yakın şubeye bırakılır

Kargo teslimatı sırasında evde olmayabilirsiniz; ancak bu durum kargonuzun tekrar satıcı firmaya yönlendirileceği anlamına gelmiyor. Kargonuz, adresinize en yakın olan kargo şubesine bırakılır ve siz buradan ürününüzü temin edebilirsiniz.

Ancak burada bazı sorunlar yaşanabiliyor. Kargo görevlisi, alıcıyı adreste bulamadığında bırakması gereken notu bırakmıyor ve bu durumda da alıcının kargonun geldiğinden haberi olmuyor. Teslimat süresi geçmesi durumunda da alıcı, satıcı firma ile irtibata geçiyor ve kargonun eline ulaşmadığını belirtiyor; fakat satıcı firma ürünün kargoya verildiğini belirtiyor. Tabii ki her firma tek tek tüm ürünlerin teslim edildiğini kontrol etmediği için de böyle bir sıkıntı yaşanabiliyor.

Bu tip durumlarda alıcıların ortalama kargo sürelerini takip ederek, kargo firmasıyla ya da e-ticaret firmasıyla iletişime geçmeliler. Birçok e-ticaret şirketi sipariş durumunu hakkında e-posta yoluyla bilgi veriyor. Bu nedenle tüketici olarak bu mesajların takibini yapmanız gerekiyor.


Kargonuzun takibini yapın

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kargonuzun takibini yapmalısınız. Kargonun teslimatı satıcı firma ile kargo firmasının görevi olsa da aldığınız hizmetin takibini yapma yükümlülüğünüz de bulunuyor.

Gerek kargo firmasıyla gerekse satıcı firma ile iletişimde kalarak, sipariş durumunu kontrol etmeli ve ürünün takibini yapmalısınız. Böylelikle yanlış anlaşılmaların önüne geçebilir ve teslimat sırasında oluşabilecek aksaklıklardan haberiniz olabilir.

Kargo firmaları telefonla bildirim yapmak zorunda değiller

Bazı tüketiciler, kargo teslimatı öncesinde kargo firmalarının telefon ile bildirim yapmalarını bekleyebiliyorlar; fakat durum pek de böyle değil. Kargo firmalarının, alıcıya önceden ulaşarak, siparişin ne zaman teslim edileceğine dair bilgi verme zorunluluğu yok. Alıcı olarak sizin yapmanız gereken, eğer mümkünse teslimat adresinde bulunmanız veya kargo firmasının adreste bulamadığı zaman bıraktığı notları takip etmektir. Bu notlar bırakılmamışsa kargo firması ile iletişime geçerek, teslimat hakkında bilgi talep edebilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.